HORECA

LAAT mensen NIET AAN JOUW zaak VOORBIJGAAN.

Het aantal horecazaken neemt flink toe in Nederland. 

Iedere ondernemer wil zijn/haar zaak elke dag vol hebben. Hoe zorg je ervoor dat men naar jouw zaak toe gaat in plaats van een concurrent?

 

Herken je jezelf hierin: Je maakt mooie gerechten. Je hebt de kaart op orde. Het personeel is op en top gemotiveerd. Oftewel: Jouw tent is top en dat mag iedereen weten! ⁣

Dan komen wij in beeld: Wij helpen je met je marketing, online en offline. Denk bijvoorbeeld aan social media beheer. Adverteren op Facebook of Instagram. Een mooie, actuele en goed werkende website. Drukwerk. Mooie foto's van jouw restaurant. Themaweken. Menukaart. Groepsarrangementen. Emailmarketing.⁣

 

ZORG DAT JE TOP-OF-MIND

BLIJFT

Laat klanten niet wegglippen naar een ander. Zorg dat je regelmatig in beeld komt. Met subtiele contactmomenten die het juiste effect hebben. 

MET DEZE STAPPEN HALEN WE HET MEESTE UIT JOUW HORECAZAAK:

STAP 1:

CONTENTKALENDER

We stellen een contentkalender op: Wij weten wat er op social media en op de website gezet moet worden om klanten te lokken. Dit plannen we in met behulp van de contentkalender.  

Op deze manier kunnen we van tevoren de meeste posts al inplannen. Wel zo efficiënt. 

Is er te weinig beeldmateriaal? We sturen een van onze fotografen langs om mooie beelden van jouw zaak te schieten. Een video behoort ook tot de mogelijkheden.

STAP 2:

SOCIAL MEDIA

We optimaliseren de social mediakanalen. Meestal zijn dat Facebook en Instagram. We gebruiken de juiste tools om berichten makkelijk in te plannen. 

 

We kijken welke hashtags het beste gebruikt kunnen worden om zoveel mogelijk exposure te krijgen op social media.  

We adverteren online om bepaalde uitingen extra onder de aandacht te brengen van de doelgroep. Of om rustige periodes juist een boost te geven zodat je ook op die momenten een goede bezetting hebt. 

STAP 3:

WEBSITE

We optimaliseren de huidige website of maken een geheel nieuwe site. Een website die de doelgroep aanspreekt en hen de juiste indruk geeft van jouw zaak.

We maken -indien gewenst- de website meertalig om ook buitenlandse bezoekers te trekken.

Er wordt gekeken hoe we goed zichtbaar zijn in Google. We kijken naar de statistieken en analyseren waar we nog kunnen verbeteren.

De juiste tools worden ingezet om bijvoorbeeld reserveringen zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

We zorgen ervoor dat de website altijd up-to-date is (denk bijvoorbeeld aan de menukaart) en dat veel websitebezoekers converteren in gasten die naar jouw zaak gaan. 

STAP 4:

IN HET RESTAURANT

Wanneer men in jouw zaak is moet de klantervaring ook hier kloppen.

 

We denken mee over de inhoud en vorm van het drukwerk: Menukaart, drankkaart, kinderkaart, visitekaartjes, bedankkaartjes, cadeaubonnen, ansichtkaarten etc.

Om de conversie van de social mediakanalen te verhogen kunnen we zogeheten social tellers neerzetten. Of een fotowand maken waar bezoekers selfies kunnen maken en die vervolgens delen op social media. 

Ook kijken we naar de juiste tools die ingezet kunnen worden om alles soepel te laten verlopen. Zo is delaroche partner van Lightspeed: 

 

Lightspeed is het prettigste alles-in-één kassasysteem voor elk type horecazaak.
Eenvoudig in te stellen, flexibel beheer, personeel is in no-time ingewerkt, moderne & schaalbare techniek en ook nog betaalbaar.

STAP 5:

EMAILMARKETING

Ook nadat gasten jouw zaak hebben verlaten moet je in beeld blijven. Niet alleen met social media, maar ook met persoonlijke, specifieke e-mails op maat. 

 

Geen spam, maar e-mails die prettig worden ervaren door jouw gasten: We vragen hen waar hun interesse naar uit gaat en houden hen daarvan op de hoogte. Bijvoorbeeld een wijnproeverij, high tea mogelijkheden, themaweken, noem maar op.

 

Mensen krijgen e-mails op basis van hun doorgegeven interesses. Dus geen bulk e-mail naar het hele bestand maar maatwerk.

En uiteraard krijgt men een e-mail wanneer men bijna jarig is. Om hen een aanbieding te doen. Of om de mogelijkheid te bieden om hun verjaardag in jouw zaak te vieren. De mogelijkheden van emailmarketing zijn heel divers.

WIJ HElpen je vanaf eur 249,- per maand

We ondersteunen horeca op het gebied van marketing en promotie.

Zo zorgen we ervoor dat het in jouw zaak druk wordt. En druk blijft... 

Wil je meer weten?

Neem vrijblijvend contact op. 

ZELF AAN DE SLAG?

Wil je zelf aan de slag om succesvolle content te maken, volg dan een van onze trainingen. Je vindt ze hier: 

Jouw groei is onze business. Bel voor een vrijblijvend gesprek.

tel 085-047 9809       

  • w-facebook
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 delaroche​