• onno

Moet je als ondernemer meedoen met Black Friday?

Moet je als ondernemer meedoen met Black Friday? Dat hangt er van af: Lever je producten of diensten met een flinke marge? Als dat zo is kan je makkelijk meedoen met het kortingsspektakel Black Friday. Overgewaaid uit de VS levert Black Friday ook in Nederland enorme omzetten op voor ondernemers. Maar...aan hoge omzet heb je niets als je al jouw marge weggeeft in de vorm van korting.


Grote concerns als de MediaMarktSaturn Retail Group (van de gelijknamige MediaMarkt en Saturn winkels) heeft zo'n grote inkoopkracht dat ze zeker mooie kortingen kunnen bedingen bij verschillende fabrieken. En die kortingen (deels) weer doorrekenen aan de klant.


Kleine ondernemers kopen veel kleinere aantallen in en kunnen zo nooit hoge korting bedingen bij hun leveranciers. En dan heb je de keuze: Doe je mee en geef je heel je marge weg óf: Ben je creatief en geef je er een leuke draai aan?


Een van onze klanten: Groots Grote Maten Mode in Rijswijk, besloot het over een andere boeg te gooien. Samen met collega ondernemers in het land bedachten ze de Black Box, als alternatief voor een kortingsactie op Black Friday. Lees er meer over in het andere blog.

0 keer bekeken
Jouw groei is onze business. Bel voor een vrijblijvend gesprek.

tel 085-047 9809       

  • w-facebook
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 delaroche​