• onno

Waarom een professionele bedrijfsvideo onmisbaar is

Een professionele bedrijfsvideo is onmisbaar voor je bedrijf. In de huidige maatschappij is beeld ontzettend bepalend. Waar onze hersenen 100 jaar gelden per dag misschien enkele tientallen beelden te verwerken kregen is dat inmiddels gestegen tot meer dan 25.000. Per dag!

Als je uitgaat van het oude credo “een beeld zegt meer dan 1000 woorden” dan kan je nagaan dat de hoeveelheid informatie en indrukken die we elke dag tot ons nemen via beeld enorm is. En daarmee ook enorm bepalend voor hoe we denken, reageren en hoe we onze mening vormen.


Inmiddels worden we dus met zoveel beelden geconfronteerd dat onze hersenen, of beter gezegd ons bewustzijn daar een filter op heeft gezet. Niet alle beelden komen meer binnen. Dat is een soort overlevingsstrategie, wanneer er geen filter zou zijn zijn we alleen maar bezig met (reflexmatig) reageren op alles wat er om ons heen gebeurt.


Wil je tóch opvallen dan moet jouw uiting iets onderscheidends hebben, iets waardoor het eruit springt. Een heel effectieve manier om dat te doen is door jouw beeld bewegend te maken. Over het hoe en waarom is heel veel interessante literatuur te vinden (ik kan wanneer je daarin geïnteresseerd bent op weg helpen om je daar in te verdiepen), maar voor nu volstaat de volgende boodschap: Bewegend beeld valt op!

Als je dan tot de conclusie bent gekomen dat het voor je bedrijf de juiste stap is om een video te maken, dan kun je dat in onze ogen het beste door een professional laten doen. Of op zijn minst met ondersteuning van een professional. Hieronder de belangrijkste redenen:Professionele bedrijfsvideo’s zijn van goede kwaliteit

Elk bedrijf wil kwaliteit uitstralen, een bepaalde mate van professionaliteit. Dat betekent dat ook jouw uitingen aan dezelfde maatstaven gemeten moeten worden. Je wil dat mensen na het zien van jouw bedrijfsfilm een positief beeld over jou hebben, een goede eerste indruk. Immers: There’s no second chance for a first impression! Daarom moet je film gewoon goed zijn. Professionals hebben goede camera’s, goede geluidsapparatuur en goede bewerkingssoftware. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat jouw eerste indruk straks ijzersterk is!


Een film maken is nog zo eenvoudig niet

Het maken van een film wordt nog wel eens onderschat. Je filmt wat, plakt het aan elkaar en zet er leuk muziekje onder en hier en daar een paar titels...klaar! Op zich zit dat nog niet eens heel ver van de waarheid. Maar dan moet het wel goed gefilmd worden, het juiste moet gefilmd worden, de montage moet strak zijn en goed passen bij de muziek die je gebruikt. En hoe kies je eigenlijk welke muziek je gaat gebruiken? En hoe zit het met de rechten van die muziek?

Een goede voorbereiding is misschien wel 70% van het resultaat. Een professional kan samen met jou nadenken over hoe je jouw boodschap het beste kan presenteren. Jij kan geïnspireerd en creatief bezig zijn, de pro is daarnaast ook bezig met haalbaarheid, technische invulling, script, kortom alles wat ervoor zorgt dat jouw ideeën ook straks goed vertaald worden in je film. Even los van de vraag of je zelf ook deze expertise in huis hebt, is het wel zo lekker als je daar niet ook mee bezig hoeft te houden.Creëer een duidelijk beeld

Met een professionele bedrijfsvideo kan je de kijker snel een duidelijk beeld van jouw bedrijf geven. Je kan een bepaalde sfeer weergeven, een boodschap overbrengen en veel meer laten zien dan met bijvoorbeeld foto’s of tekst. In een bedrijfsvideo kan je laten zien waarom jouw bedrijf uniek is. Hiermee zal je potentiële klanten makkelijker overtuigen. De potentiële klant heeft namelijk het idee dat ze jouw bedrijf na het kijken van de bedrijfsfilm beter kennen.


Een bedrijfsvideo is multi-inzetbaar

Een bedrijfsvideo kan je voor allerlei marketingdoeleinden gebruiken. Video’s doen het goed op social media en zijn onmisbaar op de website van je bedrijf. Daarnaast kan je de bedrijfsvideo delen via een nieuwsbrief en is de bedrijfsvideo te gebruiken als introductie voor een kennismakingsgesprek of een presentatie.


Goed voor SEO

Een bedrijfsfilm op een website is ook positief voor de vindbaarheid op Google. Google's videoplatform YouTube wordt ook gebruikt bij het bepalen van jouw ranking in de Google zoekresultaten. Google geeft ook video's weer in de zoekresultaten. Zorg dus dat de video op jouw YouTube kanaal komt te staan zodat je nóg meer profiteert van de effecten van een bedrijfsvideo.

delaroche helpt met het maken van een bedrijfsvideo

Of het nou gaat om een bedrijfsvideo, commercial, productvideo, animatie, een promotievideo, instructiefilm, sfeerimpressie, testimonial of een verslag van een evenement, wij kunnen het voor je verzorgen.


Bekijk hieronder een video voor een kleine impressie van eerder werk:Werkwijze

Onze werkwijze is als volgt:


Intakegesprek:

We plannen een moment in om de ideeën en wensen die je hebt door te spreken. Eventueel geef je een aantal voorbeeldvideo's door om een idee te geven wat je voor ogen hebt.

We bepalen het doel van de video. Wat wil je uitstralen? Wie is de doelgroep? Wij kijken hoe we de video waardevol, interessant of vermakelijk kunnen maken. Het doel moet centraal staan en jouw doelgroep interesseren. Daar draait het om. We hebben een hele checklist met vragen die afgewerkt wordt.


Pre-productie:

De locatie wordt bepaald, of meerdere locaties. Het type beeld wordt afgestemd. Bij delaroche hebben we de beschikking over drones dus dronebeelden zijn ook mogelijk.


Draaidag:

Voor de meeste video's hebben een halve dag draaien nodig. Alle scenes worden gefilmd. Het draaiboek wordt afgewerkt en dan komt de volgende stap:


Post-productie:

Monteren, editen, nabewerken, ondertitels verzorgen. De video kan in meerdere formaten opgeleverd worden als dit van tevoren is doorgegeven. Bijvoorbeeld zowel horizontale beelden (voor YouTube, website, LinkedIn) of juist verticale voor Instagram TV/Instagram Stories/Snapchat. Vierkante video's voor Instagram posts zijn ook mogelijk. Vaak betreft dit specifieke montages van de video vanwege de maximale duur van een video.

De video wordt in de gewenste formaten opgeleverd en indien gewenst ook op de juiste manier op de Social Mediakanalen geplaatst.Wil jij ook een video voor jouw bedrijf?

Bel vrijblijvend voor advies: Telefoon: 085- 047 98 09.

Of kijk voor meer informatie op https://www.delaroche.nl/video23 keer bekeken
Jouw groei is onze business. Bel voor een vrijblijvend gesprek.

tel 085-047 9809       

  • w-facebook
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 delaroche​