Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is online marketing?


Online marketing of internetmarketing is volgens Wikipedia: “Een vorm van marketing van producten en diensten via internet...” Dat is vrij vaag. Anders gezegd: Wanneer je producten/diensten aanbiedt dan wil je dat jouw doelgroep ook weet dat je bestaat, waar jouw producten/diensten te krijgen zijn, wat de kosten zijn maar vooral: Welk probleem jij oplost met jouw product of dienst. Mensen zoeken de meeste informatie tegenwoordig online. Je moet dus zorgen dat je met jouw bedrijf online ook actief bent. Niet alleen met een website, maar bijvoorbeeld ook op social media. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Jouw website moet er niet alleen goed uit zien, hij moet de juiste informatie verstrekken maar dient ook technisch en inhoudelijk geoptimaliseerd te zijn zodat je in Google beter vindbaar bent. De online content dient de doelgroep aan te spreken. (meer over content hier.) En uiteindelijk wil je dat mensen tot koop overgaan, of jou gaan bellen omdat je jouw diensten willen afnemen. Daarnaast wil je niet alleen nieuwe klanten trekken, maar ook jouw huidige klanten behouden. Emailmarketing kan daarin een belangrijke rol spelen.
Wat is jullie werkwijze?


delaroche helpt bedrijven met het vaststellen, opzetten en eventuele uitvoer van hun online marketing strategie. We beginnen altijd met een strategische sessie: We stellen gezamelijk een aantal zaken vast: doelstellingen, doelgroep(en), Buyer Persona(s), Customer Journey, en ga zo maar door. De uitkomsten uit de strategische sessie vormen de basis voor het online marketingplan. Na oplevering kan je daar zelf mee aan de slag. Of je besteed het helemaal aan ons uit. Maar de meest gekozen vorm is dat wij samen aan de slag gaan om het online marketingplan uit te voeren. In goed overleg bepalen we waar de prioriteiten liggen en wie wat doet. Lees er meer over bij /strategie.
Doen jullie ook alleen het beheer van onze Social Media?


Voor een aantal klanten beheren we hun social mediakanalen. Denk aan het plaatsen van content op Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter en YouTube. We bieden een aantal pakketten voor beheer. Deze staan vermeld op de pagina /social media.
Als ik zelf content aanlever, kunnen jullie daar ook mee aan de slag?


Jazeker! Dit komt regelmatig voor. We bekijken wat er aan content is en wat aangeleverd kan worden. Wij coördineren het plaatsen van de content. Dat doen we met behulp van een contentkalender. Op die manier weten we precies wat wanneer geplaatst moet worden en dus ook wanneer het aangeleverd moet worden. Indien nodig helpen wij ook met het opstellen van content. Kijk voor meer informatie bij /content.
Geven jullie ook trainingen op het gebied van online marketing?


Als je liever zelf aan de slag wilt met online marketing dan helpen we je graag! Wij bieden trainingen voor verschillende onderdelen van online marketing. Kijk bij /trainingen voor ons actuele aanbod.
Hoe kom ik hoger in Google?


Iedereen wil met zijn/haar bedrijf wel op pagina 1 van de Google zoekresultaten. En dan het liefst helemaal bovenaan. Er zijn nog steeds mogelijkheden om bovenaan bij Google te komen. Maar het is wel veel lastiger geworden. Het kost meer tijd en dus meer geld om dit te realiseren. Dit verschilt echter per branche! We adviseren je graag wat de juiste aanpak voor jouw bedrijf is. Neem vrijblijvend contact met ons op. Ons contactformulier vindt je hier: /contact.
Ik heb iemand in dienst die al online marketing doet, heeft het nut om met delaroche in zee te gaan? Kunnen jullie dan nog wat doen?


We kunnen zeker wat doen! Online marketing is zo'n breed begrip waardoor het bijna niet te doen is om op elk gebied specialist te zijn. Het gebeurt vaak dat wij ondersteunend zijn aan het huidige online marketing team die je zelf al hebt. Op basis van de klantvraag kijken we waar de kennis ontbreekt en daar ondersteunen onze specialisten je graag bij. Kijk op de pagina /online-marketing wat er allemaal mogelijk is.
Waar komt de naam delaroche vandaan?


Je vind het antwoord op de pagina /over ons. Helemaal onderaan die pagina staat een stuk over de totstandkoming van de naam.

Jouw groei is onze business. Bel voor een vrijblijvend gesprek.

tel 085-047 9809       

  • w-facebook
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 delaroche​